Gëinformeerd. Voorbereid. Samen

BE READY - Weet jij wat te doen bij een noodsituatie?

Een overstroming die een wijk onder water zet, een stroompanne die het treinverkeer verstoort of een langdurige hittegolf die natuurbranden veroorzaakt: noodsituaties kunnen een enorme impact hebben op een gemeente, een regio of zelfs het hele land.

 

Dagelijks bereiden de hulpdiensten en verschillende overheden zich voor op noodsituaties. We identificeren en analyseren de risico’s op ons grondgebied, maken noodplannen op en oefenen deze regelmatig. Maar eigenlijk kan iedereen met enkele simpele stappen de gevolgen van een noodsituatie beperken. Zo gaan we samen voor veilig in 1-2-3 !

 

Hoe evacueer ik veilig? Wat doe ik bij een brand? Hoe voorkom ik schade bij een onweer? Hoe bied ik eerste hulp ? Waar vind ik de juiste informatie tijdens een ramp?

 

Een antwoord op al deze en vele andere vragen vind je terug in een boeiend interactief driedelig lessenpakket gericht op de leerlingen van het basisonderwijs. Dit lessenpakket werd ontwikkeld door het Nationaal Crisiscentrum (NCCN), verantwoordelijk voor noodplanning en crisisbeheer in België, in samenwerking met de Algemene Directies Civiele Veiligheid & Veiligheid en Preventie (FOD Binnenlandse Zaken), Rode Kruis-Vlaanderen en het Centrum voor Cybersecurity.

 

Vanaf eind september 2019 kan je de lessenpakketten downloaden op deze pagina. 

 

Rss feed